Strikkebiblen for nørder og novicer

Dugfrisk fra tryk er Strik allerede blevet en fuldstændig uundværlig del af min bogreol. Jeg har længe (vi snakker flere år) været på udkig efter den perfekte grundbog om strik. Sådan en, man kan slå alt op i. Nu har jeg endelig fundet den – og den var hele ventetiden værd.

De 270 sider i Strik er fuldstændig spækket med information om alle de grundlæggende teknikker samt tips og tricks. Den forklarer grundigt og udførligt alt det, man skal vide som ny strikker, men er også god at have ved hånden, når man lige skal tjekke, hvordan man strikker drejet vrang eller laver en syet aflukning. Strik er intet mindre en guldgruppe af viden, og jeg kommer til at bladre, læse og slå op i den mange gange i fremtiden.


Et must for helårsstrikkeren

Når jeg leder efter ny strikkeinspiration, er En strikkers år den første bog, jeg finder frem. En fuldstændig gennemført bog, hvor det er tæt ved umuligt at afgøre, om det er opskrifterne eller bogens stemningsfulde billeder, der er den virkelige hovedperson. I hvert fald synes jeg selv, at den er lige så velfungerende som coffee-table book. Faktisk boede den i en lang periode på mig sengebord, fordi jeg brugte den som aften”læsning”.

Opskrifterne i En strikkers år er primært til kvinder, men med enkelte indslag til mænd og børn. Og som noget ret unikt indeholder bogen ikke kun opskrifter på sweatre, trøjer og varme huer, men også et væld af kjoler, nederdele, sommertoppe og bukser. Jep, du læste rigtigt: Der er et par vide, strikkede sommerbukser iblandt opskrifterne. Så er din vintergarderobe ved at være fyldt op med tykke sweatre, er En strikkers år et must.


Broderi for de genbrugsglade

Som halvt strikkebog, halvt broderibog må Moderne broderi på strik og tøj være en af de mest kreative håndarbejdsbøger, jeg har set. Bogen er ikke bare fyldt med inspiration til, hvordan man kan give garderoben nyt liv ved at brodere på nyt og gammelt tøj: Den har også en række strikkeopskrifter, der i mine øjne gør sig lige så godt uden broderi. Bogens absolutte stjerne er dog de feminine broderimønstre, og det er svært ikke straks at gribe nålen og kaste sig over alt, hvad man kan komme i nærheden af af striktrøjer, hengemte t-shirts og plettede skjorter.


Intet fundet.

Nye udfordringer for hækleren, der er træt af bamser

Inden jeg for alvor kastede mig ud i at strikke, hæklede jeg. Og jeg hæklede rigtig meget. Men der gik ikke lang tid, inden jeg havde hæklet bamser til samtlige børn i omgangskredsen … og hvad skulle man så lige finde på? Det virkede, som om der var umådeligt langt mellem gode opskrifter på ting, jeg rent faktisk selv kunne bruge – indtil jeg faldt over finske Molla Mills og hendes bog Hækleri.

Hækleri er proppet med moderne, grafiske design til hjemmet, og til når man er på farten. Jeg er især vild med de mange tæpper og tasker med Molla Mills’ karakteristiske mønstre, men det kribler også i fingrene for at prøve kræfter med bogens vejledning til at snitte sin egen hæklenål. Som prikken over i’et afsluttes bogen med en række strækøvelser, der kan løsne ømme muskler op efter lange hæklesessioner. Og det er der behov for, for med alle de inspirerende mønstre, er det svært at stoppe igen.


Intet fundet.

Hæklerier for de naturglade

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg har et særligt forhold til Et hæklet mikrokosmos. Jeg havde nemlig æren af at oversætte den til dansk i sin tid. Men allerede inden den landede på mit skrivebord, var jeg faldet pladask for bogens smukke sommerfugle og farverige biller. Der findes et hav af hæklede bamser, den ene sødere end den anden, men de små insekter i Et hæklet mikrokosmos er ikke bare søde: De er også ualmindeligt klogt designet. Vingerne sidder nemlig på et bælte, som kan tages af, så man står tilbage med en larve. Til den kan man hækle et æg, hvor larven udklækkes, og en puppe, hvor den endelig forvandling finder sted. På den måde kommer man igennem hele livscyklussen. Smart, ikke?