Velkommen til Håndarbejdsbøger.dk

Camilla Qvistgaard Dyssel
Camilla Qvistgaard Dyssel

Velkommen til Håndarbejdsbøger.dk, bogklubben for os passionerede strikkere og hæklere, der gerne vil fordybe os i vores hobby uden at blive ruineret.

Mit navn er Camilla Qvistgaard Dyssel, og jeg vil som bogklubbens redaktør fodre dig med nyheder. Ikke kun hvilke bøger, vi kan tilbyde dig, men også om hvad der ellers foregår i håndarbejdsverdenen og med tips og tricks til at gøre dit håndarbejde smukkere, sjovere, nemmere, billigere eller mere spændende.

Måske tilhører du en generation, som forventedes at kunne strikke og hækle fra I var små? Måske er du ung og har taget det gamle håndværk, som er ved at blive så moderne igen til dig?

Mine jævnaldrendes syntes absolut ikke, jeg var særlig smart, da jeg som teenager i 80’erne begyndte at strikke. Faktisk gav det så mange hånlige kommentarer fra veninderne, at jeg hev pindene frem i hemmelighed, når de ikke var i nærheden.

Siden er jeg brudt helt ud af strikkeskabet.

I dag er jeg 46 år og mor til tre store børn, som aldrig mangler varme trøjer, og jeg strikker præcis hvor det passer mig, når jeg ikke lige arbejder.

Jeg er freelancejournalist og lydbogsindlæser, og det seneste år er strik blevet en del af mit arbejdsliv. Jeg designer strikkeopskrifter for Jysk Fynske Mediers magasin Base, som udkommer med 13 dagblade hver måned. Jeg har studeret på Københavns Professionshøjskoles uddannelse “Strikdesign, håndværk og formidling,” og snart udbyder jeg et kursus i at designe sin egen sweater gennem AOF i Odense.

Jeg holder hele tiden øje med nye tendenser, kurser, festivaller, bøger og nyheder, der har med vores fælles hobby at gøre, og jeg glæder mig til at dele dem med dig.