Jeg elsker at finde ny inspiration til nye strikkeprojekter. Der kan gå lang tid med at kigge internettet og de sociale medier igennem i jagten på det næste strikkeprojekt, men hvis du spørger mig, så er der noget særligt ved at sidde med en fysisk bog i hænderne.

Derfor vil jeg her dele nogle bøger med jer, som jeg synes er særligt inspirerende.


Hvis du læste den korte præsentation af mig i nyhedsbrevet midt i juni måned, ved du også, at jeg har en forkærlighed for at strikke sweatere – til mig selv.

Derfor er jeg også særlig glad for at finde inspiration til nye sweaterprojekter. Her vil jeg gerne fremhæve bogen ‘Cocoknits Sweater Workshop’. I bogen kan du lære Julie Weisenbergers anderledes måde at til at strikke sweatere og cardigans oppefra og ned. Så hvis du har mod på selv at konstruere din sweater ud fra en anden metode, så er denne bog også noget for dig.

Bestil bogen her

Denne bog kender du måske. Det er lige før, at den er blevet den nye “strikkebibel”. I hvert fald kan du i denne bog få en masse hjælp til al det tekniske inden for strik. Vi har derfor her at gøre med en slags opslagsbog og ikke en opskriftsbog. Der er nemlig ingen opskrifter i bogen, men en masse forklaringer og vejledninger på forskellige strikketeknikker. En guldgrube at have stående i dit personlige strikkebibliotek.

Bestil bogen her

I længere tid har jeg fulgt Claire Garland på Instagram og ladet mig fortrylle af hendes forunderlige dyreunivers. Hun strikker de mest nuttede, men samtidig meget livagtige dyr, og hver gang hun viser et nyt dyr frem, får jeg lyst til at strikke det til mine børn. Især hendes rådyrlam og kaniner har vundet mit hjerte. I denne bog får du 12 opskrifter på livagtige dyr, og der følger selvfølgelig grundige strikkevejledninger med.

Bestil bogen her

For flere år siden deltog jeg i mit første farvekursus. Her lærte jeg at plantefarve garn, og jeg blev straks fascineret og grebet af det gamle håndværk. Siden da har jeg selv leget med farvegryderne, og hver gang bliver jeg fortryllet af den magiske følelse, der opstår, når man trækker garnet op fra farvebadet og ser, hvilken farve det har fået. Det er lige forunderligt hver gang!

Det er ikke svært at plantefarve garn, men du skal lige sætte dig ind i nogle praktiske og tekniske ting først, og der er det godt at have en bog, der kan forklare dig, hvordan du skal gøre.

Bestil bogen her

Der skal selvfølgelig også lidt børnestrik på listen. Efterhånden udgives der flere og flere opskrifter med børnestrik, og det kan være svært at navigere i det store udvalg. Trine Påskesen – også kendt under navnet Knit by Trine P – er dygtig til at skabe enkelt design, men med interessante detaljer, og mange af hendes designs kan bruges af børn af alle køn.

Bestil bogen her