December er højtid for hjemmelavede gaver, og måske kender du en, der skal forkæles med strikkede eller hæklede dyr eller dukker? I så fald findes der mange fine bøger fyldt med opskrifter på søde, bløde, seje eller sjove dyr og dukker, man kan strikke eller hækle.
Vi her samlet nogle af dem her. Hvem ved, måske kan du finde ny inspiration til dit næste projekt eller til en julegave?

Pokémon – hækl dem alle!

Kender du de søde og seje pokémoner? Hvis ikke, kender du sikkert et barn, der gør. Og hvis du kender en, der er vild med Pokémon, så vil en hæklet Pokémon garanteret være et stort hit!

I denne bog får udførlige opskrifter på, hvordan du kan hækle for eksempel nuttede Pikachu, sjove Psyduck eller seje Flareon. Og der er flere sværhedsgrader, så alle kan være med.

Find bogen Din officielle Pokémon hæklebog lige her.


Kendte figurer

Hvis du er glad for at hækle kendte figurer fra film, bøger og computerspil, er serien ‘Hæklede venner’ det helt rigtige for dig. Her får du opskrifter på mange af de elskede figurer, som er elsket af store og små. Her kan for eksempel nævnes Paddington, Elsa, Totoro, Super Mario, Asterix, Peter Plys, Gurli Gris og mange flere!

Billedet ovenfor er fra bogen Hæklede venner for altid, men der findes flere i serien:

Hæklede venner for altid
Mine bedste hæklede venner for altid
Vores bedste hæklede venner for altid
Flere hæklede venner for altid


Hæklede kæledyr

Hvis du hellere vil hækle dyr og måske kæledyr, som børn kender fra venner og familie eller fra eget hjem, så kunne serien Hæklede kæledyr være en oplagt idé. Her er opskrifterne på dyr i ministørrelse, så dyrene fungerer fint som små kæledyr, der er lette at have med på farten. Serien indeholder de to bøger:

Hæklede kæledyr
Hæklede vilde kæledyr


Supersøde dyr

Vi bliver i det søde univers, for der findes flere bøger med endnu mere inspiration til at hækle søde dyr. I bogen Supersøde hæklede dyr finder du hækleopskrifter på lige præcis det, som titlen fortæller: supersøde dyr. Denne bog er særligt oplagt, hvis du vil hækle nuttede dyr og tilbehør til de helt små. Udover adskillige opskrifter på forskellige søde dyr, finder du også opskrifter på rangler, uro og barnevognskæde. Bagerst i bogen er der et kort hæklekursus, så alle kan hækle de fine ting.

Supersøde hæklede dyr


Strikkede krammedyr

Hvis du hellere vil strikke, findes der heldigvis også bøger for dig! Og denne bog er fyldt med nuttede dyr, der er lige til at kramme. Fra den kendte Klompelompe-serie findes bogen Krammedyr, som indeholder opskrifter på dyr fra hele verden. Desuden er bogen krydret med opskrifter på lidt forskelligt lækkert tøj og tilbehør til børn og babyer. Vi er for eksempel helt vilde med Valdemar Hval og Pelle Pingvin.

Klompelompe Krammedyr


Strikkede dyrevenner

Gå på opdagelse i den vilde dyreverden med den engelske strikkedesigner Louise Crowthers samling af 12 søde krammedyr, som hver især har en helt vidunderlig garderobe og unik personlig stil. Her møder du bl.a. Løven Theo, der lige er blevet klippet og ser supersmart ud i sin behagelige pilotjakke, Zebraen Hugo, der er klar til en dag på stranden i sine smækbukser med stjernemotiv, og Tigeren Sophie, der har fødselsdag og er klædt i sin pæne, lyserøde flæsekjole. Om det er Løven Theo, Zebraen Hugo, Tigeren Sophie eller en af deres mange andre søde venner, du bliver vild med, så finder du udførlige trin for trin-instruktioner og billeder til montering og særlige teknikker til dem alle. Alle opskrifter på tøj og tilbehør kan du desuden blandes på kryds og tværs, da alle dyrene har samme størrelse. Dette er anden bog i serien, som indeholder titlerne:

Strikkede vilde dyrevenner
Strikkede dyrevenner


Livagtige dyr

Hvis du hellere vil strikke nogle dyr, der ser mere naturtro uro, så er det Den forunderlige skov, du skal have fat i. Her får du en bog med de smukkeste opskrifter fra dyr, som lever i nordeuropæiske skove, for eksempel rådyr, fasan, kanin og ugle. Opskrifterne er udførlige, og man kan skabe de smukkeste, livagtige dyr.

Den forunderlige skov