Har du fået kolde hænder? Det er der mange, der har – især dem, der arbejder ved computeren mange timer om dagen. Så er det oplagt at strikke eller hækle sig et par bløde og lune pulsvarmere. Vi har derfor her lavet en lille samling af fine pulsvarmere, som du selv kan kreere med nål eller pinde samt garn.

Brug, hvad du har

Pulsvarmerne på billedet ovenfor er strikket i Håndarbejdsklubbens økologiske merinogarn. Men fordi pulsvarmere er et mindre projekt, er det oplagt at bruge garn fra lageret eller endda små garnrester.

Du kan finde mange opskrifter rundt omkring på pulsvarmere med forskellig struktur og udtryk. Og hvis du er lidt kreativ, kan du også bruge en opskrift på vanter, der er strikket eller hæklet nedefra. Så skal du bare lade være med at strikke/hækle vantens spids, men lukke af, når din pulsvarmer har en passende længde.

Vores pulsvarmere er strikket med udgangspunkt i Ingunn Birkelands CITY Vanter. Du kan selv gøre kunsten efter ved at følge opskriften, men undlade at strikke spidsen. Find opskriften i bogen her.

Du kan selvfølgelig også hækle dig nogle pulsvarmere. Vi er helt forelskede i disse smukke pulsvarmere, der er hæklet af sekskanter. Find opskriften i bogen Hækl med sekskanter.

Kristin Wiola Ødegård er kendt for sine smukke og unikke designs og med de flotte ‘Leo Pulsvarmere’ kan du give din puls en snert af leopard. Pulsvarmerne findes i bogen Wiola – Strik og brug.

Hvis du mere er til det enkle og ensfarvede, kan du strikke dig nogle ribstrikkede pulsvarmere. Her kan selv begynderen være med. Du finder opskriften i bogen Strik fra de nordiske lande. I den bog finder du flere opskrifter på pulsvarmere.

Pulsvarmere er også geniale projekter til at få brugt nogle af dine mange garnrester. Hvis du er til flerfarvestrik, er disse smukke pulsvarmere kaldet ‘Farve på pulsen’ et projekt for dig. De er designet af Kristin Wiola Ødegård og er at finde i hendes flotte bog Wiola – Strik og brug.

Flerfarvestrik kan se ud på mange forskellige måder med forskellige mønstre og farver. Her kredser designet sig om blade og blomster. Disse pulsvarmere er også at finde i bogen Strik fra de nordiske lande.

Hvis du gerne vil give dig i kast med snoninger, er det bestemt også muligt at strikke snoninger på sine pulsvarmere. Det er måske et projekt for den lidt mere øvede strikker, men samtidig er pulsvarmere et perfekt projekt at øve sig i at strikke snoninger. Også disse pulsvarmere er fra bogen Strik fra de nordiske lande.


Så mulighederne er mange! Der findes så mange smukke og dejlige pulsvarmere, så der skulle nok være noget for enhver smag, så alle kan holde pulsen varm denne kolde vinter.

God fornøjelse med det!