Vil du starte med at præsentere dig selv og din baggrund?

Jeg hedder Trine Påskesen og er 36 år, mor til 2 piger og gift med Simon.

Jeg er oprindelig fra en lille by, Brande, i Jylland, men flyttede til Valby for omtrent 12 år siden, og har aldrig kigget tilbage. Vi bor nu i Måløv, hvilket vi elsker, og jeg har mit kontor i Værløse lige ved siden af.

Jeg er det man kalder autodidakt strikkedesigner, og har ikke nogen baggrund indenfor faget, ej heller nogen i min familie, der strikker.

Før jeg startede Knit By TrineP arbejdede jeg hos McDonald’s i over ti år. De gav mig en uddannelse som handelsøkonom. Jeg nåede at tage fire fag fra diplomuddannelsen i ledelse, mens jeg arbejdede som restaurantchef i Ballerup, inden jeg stoppede, da jeg fødte vores første datter. Derudover har jeg gået nogle måneder på pædagogseminariet et par gange, men droppet ud hver gang. Første gang da jeg blev tilbudt en stilling som restaurantchef og anden gang fordi jeg gik selvstændig med mit firma.

Jeg har i mange år gerne ville være leder, men var så træt af, at der altid var andre der blandede sig, så det med at være selvstændig, beslutte alt selv og designe min hverdag som det passer mig, lå virkelig lige til højrebenet for mig.

Hvorfor/hvordan gik du i gang med at designe strikkeopskrifter?

Jeg gik i gang med at strikke, da jeg i min sidste graviditet var sygemeldt og sengeliggende allerede fra de første uger. Det var ikke til at holde ud, så jeg var nødt til at finde noget at beskæftige mig med, og det blev altså strik. Heldigvis var der en fra min online mødregruppe, der havde introduceret strikkeinsta til mig, og jeg blev ret hurtig fanget af det.

Jeg lærte mig selv det via YouTube og så kunne jeg heldigvis spørge hende, hvis der var noget jeg ikke forstod. Da min datter blev født, begyndte jeg at lave mine egne opskrifter. Jeg syntes, det var så spændende det her med at designe, forme og arbejde kreativt. Matematikken har været lidt en stejl læringskurve, det har nemlig aldrig helt faldt mig naturligt, men det kører heldigvis på skinner nu. Jeg tror, at mine tidligere lærere ville være stolte … Ha Ha.

Det tog hurtigt fart med firmaet og efter et års tid fik jeg et deltidsjob i stedet for studie, hvor jeg kunne arbejde freelance for en online strikkebutik, imens jeg voksede mit eget.

Der arbejdede jeg i et halvt års tid, og lige som jeg udgav min første bog besluttede jeg mig for at gå helt fuld tid med Knit By TrineP.

“Jeg har altid være fascineret af at formgive og skabe enkle smukke detaljer. Jeg tror faktisk, at det er det der slår mest igennem i mine designs. Den der balance mellem, at noget har et simpelt og enkelt udtryk, hvor der samtidig er kælet for pasform og detaljer, synes jeg er spændende.” fortæller Trine.

Hvordan vil du beskrive din stil og æstetik?

Jeg har altid være fascineret af at formgive og skabe enkle smukke detaljer. Jeg tror faktisk, at det er det der slår mest igennem i mine designs. Den der balance mellem, at noget har et simpelt og enkelt udtryk, hvor der samtidig er kælet for pasform og detaljer, synes jeg er spændende. Jeg har også altid haft i baghovedet, at det skal være uden for meget montering, og det skal være spændende at strikke. Strikkeren må gerne opdager nye teknikker eller få ny lærdom undervejs. I mine øjne er en basis sweater i glatstrik bare ikke særlig spændende.

Med arbejdet på min nye bog har jeg udfordret mig selv i at være mere grafisk og bruge farver som et design element også. Det er helt sikkert noget, jeg fandt utrolig sjovt og ønsker at bringe med mig videre. Jeg tror, at jeg har skubbet lidt til mine fremtidige designs, så de har lidt mere kant en før.

Hvor finder du inspiration til nye designs??

Altså jeg elsker jo mine mønsterbøger, som jeg har rigtig mange af og som indeholder mange forskellige teknikker og mønstre. Derudover er det jo ofte de ting, jeg ser i min dagligdag. Noget andet tøj, der har en fed detalje, en plakat med en speciel farvesammensætning eller en struktur på en overflade et sted. Som oftest er det små detaljer, som så bliver udviklet til designs ved at tegne og lege med teknikker og strikkeprøver.

Jeg er nok ikke så god til at følge bestemte trends, men strikker det jeg kan lide og syntes er spændende at kreere.

Hvad kan du godt lide ved at designe til henholdsvis voksne og børn?

Jamen jeg har jo klart lavet mest til børn, og jeg tror primært at det er fordi at jeg simpelthen syntes at de er sjovere at lave til fordi man kan lege meget mere med detaljer og elementer end med de voksne. Især lige pt. Hvor der er utrolig meget basis til voksne.

Nu har jeg jo lige åbnet op for at designe til en helt ny gruppe, nemlig teenagerne og de helt unge voksne, og det syntes jeg har været ekstremt spændende, for de er altså meget mere modige i deres tøjvalg end mange voksne er, og det indbyder også til at man som designer bliver udfordret og skal være kreativ i ens tankegang og arbejdsgang. Det kan jeg rigtig godt lide. Ting der ikke udfordrer mig, har ikke rigtig min interesse.

Når det er sagt så er der flere voksen designs på tapetet det næste års tid som jeg også er rigtig spændt på at komme i gang med.

Hvilke materialer foretrækker du at arbejde med, og hvorfor?

Jeg kan lide at arbejde med næsten alt, i hvert fald alt af naturlige materialer! Jeg er heldigvis så privilegeret at jeg har fået lov til at arbejde i meget forskelligt garn, især pga. af de mange forskellige opgaver jeg har lavet for andre firmaer og det er altid spændende at få lov at prøve noget nyt. Jeg syntes at de forskellige kvaliteter kan noget hver især, og holder lige så meget af en god norsk uld som en blød og lækker cashmere. Men idet jeg har lavet mest til børn, arbejder jeg ofte i merino eller merino blandinger.

Hvad kan du bedst selv lide ved at strikke?

Det er helt klart processen med at udvikle og formgive der driver værket for mig. Jeg afviger lidt på den måde tror jeg. Jeg kan sagtens have 3 uger uden at strikke og uden at savne det og jeg strikker fx heller aldrig på vores ferier eller i weekenden medmindre jeg har deadlines. Men jeg elsker at se mine ideer blive til, at lære nye teknikker eller at løse et problem/udfordring jeg har haft med en bestemt detalje eller konstruktion. Jeg kan også glæde mig til at få noget færdig til min egen gaderobe som jeg føler jeg mangler. Af samme årsag strikker jeg heller aldrig et færdig projekt 2 gange, det er simpelthen for kedeligt haha.

Derudover har jeg altid strikketøj der er nemt og noget der er avanceret. Det der er nemt strikker jeg på når jeg skal hygge mig om aftenen.

Vil du tease noget om din kommende bog?

Uh jamen det bliver en farverig bog, hvor stilen er en blanding af serien ”Euphoria” der møder streetstyle, tilsat en lille splash af retro.

Aldersgruppen er 8-16 år og (næsten) alle modellerne er tilpasset alle aldre og køn.
Den er helt anderledes end det jeg før har lavet, mere kant, flere farver og med detaljer såsom snore, lynlåse, lommer, broderi og kanter i stof og ribjersey i en kombination med det strikkede.

Alt i alt er jeg bare virkelig spændt på at vise det færdige resultat frem.