Foredrag med Ingunn Birkeland

Nu har du muligheden for at møde den berømte norske designer Ingunn Birkeland, når hun kommer til Danmark og fortæller om sit liv som designer – både inden for strik og syning.

Eventet er et samarbejde mellem Kreaklubben, Klostergadecentret og Anja Storkholm fra @faelles_strik. Som medlem af Kreaklubben får du 30 % rabat på billetprisen. Du kan melde dig ind i Kreaklubben inden eventet og få billetten til en unik pris. Det gør du her: https://kreaklubben.dk/medlemskab/

Ingunn Birkelands nyeste bog, Ingunn Birkeland SYR, udkommer d. 6. oktober på dansk på det århusianske forlag Bogoo. Det er en sy-bog fyldt med mønstre på bluser, kjoler, bukser og badetøj til alle former og størrelser. Og ligesom hendes forrige bog, Ingunn Birkeland STRIKKER, er bogen en visuel fryd for øjet med flotte billeder og farverige design.


Denne aften vil Ingunn Birkeland holde et foredrag med udgangspunkt i begge sine bøger, og du vil blive taget med på en rejse gennem hendes designproces, farvevalg og liv som designer.

Til eventet vil du også møde Anja Storkholm, der vil fortælle om strikkefællesskabet Fællesstrik samt Kreaklubben, der til denne aften vil have gode tilbud med og selvfølgelig sælge Ingunn Birkelands bøger til en særlig god pris.

Du er velkommen til at tage dit strikke-/ hækle-/sy-tøj med og nørkle under foredraget.

Klostergadecentret vil sælge vin og kaffe/te.

Hvornår: Mandag d. 30. oktober, kl. 19.30-21.30.
Hvor: Klostergadecentret, Klostergade 37, 8000 Aarhus C.

Billetpris:
Pris: 250 kr.
Medlemmer af Kreaklubben: 175 kr.
Unge til og med 30 år: 175 kr.
Medlemmer af Klostergadecentret: 175 kr.

Hvordan:
Du booker en billet ved at indbetale din billetpris til Anja Storkholm/Fællesstrik via MobilePay til 26557700 og skrive “Ingunn Birkeland” i kommentarfeltet.


Anerkendt navn i Norge

Den norske designer Ingunn Birkeland (f. 1979) er kendt for at skabe eksklusive kjoler til den røde løber, og hendes kreationer er blevet båret af både norske kulturpersonligheder og medlemmer af det norske kongehus.

Birkeland er uddannet beklædningsdesigner ved Norges Håndværks- og Kunstindustriskole (nu KHiO), og har hovedfag (MA) i tøj og kostumer. Siden 2005 har hun designet tøj, sko, smykker og tekstilkunst under eget navn. I to sæsoner har hun været at se som gæstedommer og farveekspert i Syshowet på NRK.

Ingunn har erfaring med maskinstrik, men hendes kærlighed til håndstrik er størst. Hun er optaget af, at folk gennem strik selv lærer processen bag en beklædningsgenstand at kende. Dette kan inspirere dig til at værdsætte – og passe bedre på – dit tøj, og derudover give en mere bæredygtig og farverig garderobe, som der er grund til at være stolt af.


Inspirerende og farverige bøger

‘Ingunn Birkeland SYR’ er fyldt med farver og indeholder 17 unikke mønstre, som er prøvet og tilpasset forskellige kropsbygninger igennem en årrække.

I denne bog har hun samlet sine mest populære og klassiske mønstre, og foruden kjoler er der også bukser, bluser, frakker, nederdele og badetøj.

Mønstrene ligger i hele 17 forskellige størrelser, fra 32 til 64. Det karakteristiske ternede CITY-mønster går igen i noget af tøjet i form af lappeteknik, og A-frakken på bogens forside er syet i norsk uld, fremstillet til anledningen i begrænset mængde af Røros Tweed.

Opskrifterne varierer i sværhedsgrad, og de passer fint til både nybegyndere og mere erfarne syere. Mønsterdele fra de forskellige stykker tøj kan kombineres på flere måder, og bogen byder derfor på store variationsmuligheder. Mønsterark i fuld størrelse medfølger.

Med ‘Ingunn Birkeland SYR’ håber Birkeland at inspirere dig til at sy din egen garderobe med tøj, du kan være glad i, og som holder længe.

__________

Ingunn Birkeland STRIKKER’ er en flot strikkebog, hvori Birkeland har fortolket sine designs ind i en række strikkeopskrifter.

I bogen finder du 29 opskrifter til både børn og voksne, og der er opskrifter på både jakker, kjoler, sweatre, huer og tørklæder. Udsøgte detaljer, tidsopslugende teknikker og et kunstnerisk udtryk er kendetegnende for Birkelands stil – i kombination med hendes helt egen farvepalette bestående af pasteller og pangfarver.

Alle designs er strikket i garn fra Rauma Garn, og der er designs i både forskellige typer af uld og sommerlige bomuldsvarianter.

Birkeland gør det enkelt at lege med forskellige farver, mønstre og faconer, og til alle opskrifterne kan du vælge mellem flere forskellige farvekombinationer. Hele hendes farveunivers er nøje sammensat og balancerer mellem mørke og lyse, kolde og varme toner. Sværhedsgraden på opskrifterne varierer, og der findes noget for enhver strikker uanset smag, niveau og tålmodighed.


Vil du bare gerne købe bøgerne?

Hvis du hverken har tid eller lyst til at møde Ingunn Birkeland, men gerne vil have fat i en af begge af hendes bøger, så kan du købe dem lige her. Og hvis du er medlem af Kreaklubben, kan du selvfølgelig købe dem til en god medlemspris.