KlompeLOMPE inviterer til strikkefest

Den norske designduo Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland er klar med deres sjette bog, ‘KlompeLOMPE strikkefest’, der byder på et væld af strikkeopskrifter med en sjælden bred spændvidde.


Den norske designduo bag KlompeLOMPE er klar med deres sjette bog, der byder på alt fra simple teknikker til mere intrikate modeller. Her er noget til hele familien – både hvis familiens yngste medlemmer skal have et par bløde bukser, hvis mor mangler varmt vintertilbehør, eller hvis bedstefar ønsker sig en klassisk striktrøje. Især de mindste bliver klædt varmt på.

De mange opskrifter i ‘KlompeLOMPE strikkefest’ er delt op i seks temaer: klassisk strik i den velkendte KlompeLOMPE-stil, flot, men nem begynderstrik, koftestrik med traditionelle flerfarvemønstre, enkel, men imponerende strukturstrik, sjove dyremønstre og elegante hulmønstre.

De seks temaer er et godt eksempel på bogens brede spændvidde. Er du ikke til de traditionelle kofter, er du måske til fin hulstrik eller legesyge dyremønstre. Er en leopardprikket cardigan omvendt ikke lige dig, finder du formentlig noget, der vil gå rent ind hos de mindste, når du bladrer kapitlet med dyremønstre igennem. Mine egne nevøer ville i hvert fald klappe i hænderne over at kunne iklæde sig en elefanthue, der forvandler dem til en glubsk T-rex med tænder og pigge.

Kapitlet dedikeret til begyndervenlige projekter gør ‘KlompeLOMPE strikkefest’ til et godt sted at starte, hvis du lige har lært at strikke. Derudover er samtlige af bogens opskrifter inddelt i sværhedsgrader, som gør det nemt for begynderen gradvist at vove sig ud i mere udfordrende teknikker.

Med et stort udvalg af modeller til hele familien er ‘KlompeLOMPE strikkefest’ en velkomponeret fest for os strikkere, hvor der er tænkt på alle lige fra begynderen til den øvede strikker. Dog kunne voksenmodellerne, der typisk går fra XS til XL, med fordel have inkluderet endnu flere størrelser.


KlompeLOMPE strikkefest
Af Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland
Oversat til dansk af Vibeke Warthoe
People’sPress
184 sider
Udkommet i september 2020