Start dine 40 dage med gratis lydbøger her

Håndarbejdsklubben har teamet op med BookBeat – en streamingtjeneste for lyd- og e-bøger. Det betyder, at du nu kan få 40 dages gratis medlemsskab hos BookBeat gennem linket herover.

Udvalget af lydbøger hos BookBeat er kæmpestort, og der er bøger for alle og enhver. Men hvis du ikke helt ved, hvilken bog, du skal kaste dig over, har jeg her lavet en liste med nogle af mine personlige favoritter.

Blomsterdalen

Blomsterdalen af Niviaq Korneliussen

Som den første grønlandske forfatter nogensinde vandt Niviaq Korneliussen Nordisk Råds Litteraturpris 2021 for sin roman Blomsterdalen. Det er en både smuk og grum bog, der skildrer udfordringer i det grønlandske samfund set gennem en ung kvindes øjne. Det er en fortælling, der er utroligt vigtig at få sat ord på, og Korneliussen gør det til UG. Hendes takketale ved prisoverrækkelsen var da også et opråb til politikerne om snart at gribe ind. Er man til socialrealistisk skildringer af samfundets mørkesider, er Blomsterdalen helt klart et lyt værd!

BLONDINENS BETRAGTNINGER

Blondinens betragtninger af Helle Thorning-Schmidt

Helle Thorning var Danmarks første kvindelige statsminister, og om nogen ved hun noget om, hvad det vil sige at være kvinde ”in a man’s world”. Med dette personlige indspark til køns- og ligestillingsdebatten stiller hun skarpt på, hvad vi har opnået, og hvor meget vi stadig mangler at kæmpe for. Er man interesseret i den fortsat brandvarme debat om ligestillingen i Danmark, er Blondines Betragtninger både et intelligent og humoristisk indlæg i debatten.

Meter i sekundet

Meter i sekundet af Stine Pilgaard

Stine Pilgaards tredje roman handler om et ung par, der sammen med deres lille barn flytter til Vestjylland for at bo på den højskole, manden har fået arbejde på. Bogen beskriver på humoristisk og finurlig vis, hvordan det unge par navigerer i nye sociale sammenhænge langt væk fra storbyen. Bogens hovedperson sætter sig desuden for at tage køretimer, hvilket der kommer mange spøjse oplevelser ud af. Fortællingen er akkompagneret af de højskoleinspirerede slagsange, hovedpersonen skriver undervejs. Er man til lidt lettere læsning, der samtidig er både underholdende og tankevækkende, er Meter i sekundet et rigtig godt bud.

Planen Guds bedste børn I ruiner

Amagertrilogien af Morten Pape

Planen, Guds bedste børn og I ruiner udgør de tre bøger i Morten Papes Amagertrilogi. Bøgerne skildrer forskellige historier om unge, der vokser op i og omkring Urbanplanen i København. Bøgerne er selvstændige bind og kan derfor høres uafhængigt af hinanden. Men tilsammen giver de et billede af velfærdsstatens bagside. Morten Pape, der selv er opvokset i Urbanplanen, skriver helt fænomenalt, og alle tre bøger får en stor anbefaling fra mig.

Et dukkehjem Forbrydelse og straf Stolthed og fordom

Klassikere

Hvis du som mig har en forkærlighed for nogle af de værker, der virkelig har sat sit spor på vores historie og kultur, så er BookBeats klassiker-kategori lige noget for dig. Her er en liste over nogle af mine personlige favoritter:

 

Udover disse kan du selvfølgelig finde et stort udvalg af krimier, kærlighedshistorier eller fantasy, hvis det mere er noget for dig. BookBeat har det meste – også de helt nye titler – så der er med sikkerhed noget for enhver smag.

Start dine 40 dage med gratis lydbøger her